پایگاه خبری موسسه

در حال حاضر معقولانه ترین و صحیح ترین روش حل و فصل اختلاف بین بازرگانان ایران و چین ارجاع اختلاف به داوری میباشد . طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین داوری یکی از روشهای مورد حمایت قانون جهت حل و فصل اختلافات تجاری مورد قبول واقع شده و با توجه به اینکه هر دو کشور عضو کنوانسیون نیویورک یعنی کنوانسیون شناسایی و اجرای احکام داوری بین المللی ۱۹۵۳ میباشند آرای داوری صادره قابلیت اجرا در هر کدام از این کشورها را دارا میباشد.

اخیرا به دلیل افزایش قیمت ارزهای خارجی در ایران٬ بازرگانان ایرانی که با چین مبادلات تجاری دارند در پرداخت ها و ایفای تعهداتشان در زمان مقرر دچار مشکل شده اند . بخصوص بازرگانانی که به صورت جزئی از چین خرید میکنند و یا به صورت اقساطی و اعتباری تجارت میکنند بیشتر با این مساله دست و پنجه نرم میکنند . در این احوال متاسفانه بازرگانان جهت پیگیری امور تجاری و یا جهت مذاکره با طرف تجاری چینی خود و اخذ مهلت وارد کشور چین میشوند و با دو خطر بسیار جدی مواجه هستند.

در حال حاضر شریک تجارت خارجی ایران٬ کشور چین میباشد و این واقعیت چه در زمان تحریم های اقتصادی علیه ایران و چه در دوران خارج از تحریم حاکم بوده که حجم بالای واردات خارجی ایران از کشور چین انجام می پذیرد . تجار و بازرگانان ایرانی از راه ها و روشهای متفاوتی سعی میکند که با تولید کنندگان و تامین کنندگان کالای چینی ارتباط برقرار نمایند که از جمله آنها اینترنت و سایتهای معروفی مانند : Alibaba و یا Made in China و دیگر سایتهای مشابه میباشد