برای مشاوره سریع میتوانید روی لینکهای واتساپ مشاوران ما کلیک فرمایید و یا با ایمیل موسسه مکاتبه نمائید info@shayeganlawfirm.com

گفتگو در واتساپ
Close and go back to page
  • شهریور 11, 1397
  • by موسسه حقوقی بین المللی منشور شایگان


داوری تجاری معایب و مزایایی دارد که با اطمینان می توان گفت مزایای داوری تجاری بین المللی بر معایب آن برتری دارد . یکی از مهمترین معایب داوری یک مرحله ای بودن و غیر قابل تجدیدنظر بودن رای داوری میباشد که داوری را در مقابل مراجعه به نهادهای قضایی داخلی کشورها قرار میدهد که معمولا دو مرحله ای و در برخی موارد سه مرحله ای میباشد ولی مزایای داوری میتواند این عیب اصلی داوری را تحت تاثیر قرار دهد و مورد دیگر در زمان اجرای رای داوری است که در صورتی که محکوم علیه رای داوری از اجرای رای امتناع کند محکوم له رای داوری میبایستی با مراجعه به دادگاه محلی صلاحیت دار که میتواند دادگاه اقامتگاه محکوم علیه رای داوری باشد تقاضای اجرای رای داوری دهد و دادگستری را برای اجرای رای داوری دخیل نماید.
از جمله مزایای داوری میتوان به خصوصی بودن داوری و عدم نقش دولت و دادگستری در آن اشاره کرد که داوری را به دادگاه بخش خصوصی معروف کرده ٬ در داوری این امکان هست که زبان داوری توسط طرفین تعیین گردد و به طور مثال در داوری بین بازرگانان ایرانی و چینی لزوما زبان چینی حاکم نخواهد بود و میتوان زبان انگلیسی را به عنوان زبان داوری تعیین نمود.
تعیین داور بر عهده طرفین اختلاف میباشد و طرفین میتوانند به یک داور واحد تراضی کنند و یا در صورت توافق به داوری سه نفره رضایت دهند . تابعیت داوران لزوما چینی نبوده و میتوان از داوران ایرانی و یا داوران کشورهای ثالث استفاده نمود و در صورت داوری سه نفر میتوان از یک داور ایرانی یک داور چینی و یا داور با تابعیت ثالث و خارج از تابعیت طرفین مورد اختلاف به توافق رسید .
داوری تابع آیین دادرسی مدنی و تجاری کشورها نمیباشد و پیچیدگی ها و محدودیت های آیین دادرسی بر آن جاری نمیباشد. با تعیین مرجع داوری صحیح حتی هزینه های داوری میتواند از هزینه های دادرسی قضایی محلی نیز ارزانتر شود. زمان رسیدگی و صدور رای در داوری به مراتب سریعتر از دادگستری محلی میباشد و اطاله دادرسی در آن محلی از اعراب ندارد.
و مهمترین مزیت داوری قابلیت اجرای رای داوری در تمامی کشورها میباشد و فرقی ندارد که رای داوری در چین صادر شده باشد و یا ایران و یا کشور ثالث ٬ رای در هر جایی که صادر شده باشد بر خلاف دادگستری محلی قابلیت اجرا در تمامی کشورها را دارد به خصوص اگر محکوم علیه دعوا شرکت و یا تاجری باشد که در کشورهای مختلف جهان فعالیت تجاری و اموال دارد و تجارت آن فقط محدود به یک کشور نباشد. قانون حاکم بر داوری هم قابل تراضی میباشد و طرفین میتوانند نسب به قانون داوری خاصی مثل ICC , UNCITRAL , ACIC , SHIAC, CIETAC و یا غیره به توافق برسند و در صورت مسکوت ماندن این موضوع قانون حاکم بر مراکز داوری حاکم خواهد شد.

اشتراک گذاری:

ارتباط با ما

 

  • نشانی دفتر مرکزی : تهران، خیابان کریمخان زند، نبش خیابان سپهبد قرنی، جنب بانک تجارت، پلاک ۱۹۶ طبقه چهارم غربی

  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

  • خط ویژه : ۸۸۴۹۰۵۶۳

عضویت در خبرنامه

برای دریافت تازه های موسسه حقوقی بین المللی منشور شایگان در خبرنامه عضو شوید.


watsapptelegraminstagram